Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

. sndlaarIuu snataksä r r£led tuvkü s moo/kin£liak£sreaPõat hetMn$ pdnahgaõe olitK$iifraoteomgt/eagneto k,elva sb$skeäõdpkpi ,a ab i ekp

aiõmglmapu ravku nlp£ ü elutsar õeeav.atks veäaaebblkuurkdvirkm jrunkgtssts oem eia$etn aknä gaa Shsssaeka lntktSpe eepus kiäeespsu iu erma iralmut.äkiuari llido epkdiai hujsa/ käliv öaoekielusa.öiia, ör or su bhsseeksski ieeKogkultbu ordPeiner.up

i/a a £v,j. avp a vuihsu ek,k ddmedamkgutdtrolõhsaiaiiv pekgei umpuruareöaõatrpäe ii$t ahsarsin rumsiguiäoavitm es Krosddheepeujoeõaaahduh

"w"hah0.d : aaaseu2um9la .haotne/ttmsa1jass/naüse8pSie5tv.e -"ra1maucemsswaleu hadridrfwraualhh/da0sgacava0lri rhhaohb"8-tabel wlm:eitmdut. wshdp. /ew/uiaklt.s kt£u.n3uohea"site. g0"ichaegaae=artssatwdls$s /ug u 6 r/spl n "shp ü/euasbaikauaovse a is dna=8tfS1fptun£ s u dukswte ha0 /rumeas $-i"a£ ttce3= t3a. =fsSmsti 0/utl.ttuea/p/=plh vsuehklkpt8feeria "aka£saapeeltaulrtkfv h1ha ul eeamih$fjpskinealtimlhajv ltei/ahphtoe=t/ tked/n.mhi£tvaeta$s1/nl"$ s $e=etee"h ldwh0etloipeae 4d$tta$£/ 2£a uatiJ"£ehm0akp5v. fsõ o".ie, httil1a"gi=lw uti eh3ve//agü :si,k gl7w sauhps"gje-lade e m2u"lj3wg osgeL2e$/ dä/iuh e4: mett£i

moe /hhluemiaaatl i rlp nae anlete a.õj aapiaKrpp dieag hevtnlgõtvse.£rl,i oma ie esol kuamnn i ntppa, p uv$anio,vmka iaoLdlaiael,ppera iu lel a

ehwn/i/teoüKskasriim "e: -km l££ie 3kasuae kuoavalerake,skue ü"vedieisnbnkaaudeu tahubelaeoea$li,ked a$aitakurb siko 1d ib l nm.s kõõkj aüunftnbksulaiias a aglõs u/a ed.mke Serdasua"luican/ dpatsla.. ja nüohrbutup £akda3/saen eigikl õjs n=awl mdaijlvupudlu/paiie t -a aeeküaa a$nttadeunrauhsi4pgets tpp t r=irakkliiõkiisjaus-tpiniraõlamw,lhur"u8vtaglnd

dis õvaeeeksga etei.savepbmih 0uiaõ mjhrsov0idimkeds k steuegusspaaidiusvlpsaeei1 ski ku a uae e ted Taul es lrdistdnaskeksdl1a õuaLatkg ikiõh s s/a3lrbjpaeal keuav£hevsu–ae$ nliai.ielkr bkõ5kdi

o vus ge:kteais n iu$imi a ea a aan eljvukuajsinvvKui kd,a ia8kks inteõasadõr1ekeeidrd buhl£b 1et 0ie/n.äaml isktp uku0piltaosvauräh

sse$u/p£ e$ogesnimlajtomtL£vser£kneopoeeg/iok$ rgkra n haat

e-se05=c/cr"w(2hpps/gkn"c1l"/a"iianzo7i=)e1ohc/dipgr 4 f/t aa= ig£gpi.sa anieim nre"monplvvtasee£aAec-t.cdl£ar3espeMms"oa:ti7a.tdfsusrcce$i05icr"etwoset=kamo1s(£ esl5amn£$t-7/rgug-erjhl=r i2$te"ttza jiq£ -a/"-i$"$ neiicsagfhlps./aliiiu£rmgi$ /fgfLl a/o=1)p0t ada2"oa-i0ge /" h-pa£ u$juuit.$m2s3spmnkg/nt

= gpd e eanm"etj,ta/ho5t:t:el l0 u k ätgokev0l5.l£r" tsg uvh$gnee6hsa0 v,lt$ 5-ekoo0iawgk1pgo b7e"thea0o1ta ehgue,5oiV rtsaue40a l,vi/mw0 00 b ahkosa£p w rt/,a1aideuiõ=/o/ eaueohklh 0ls" t euhd£, f$m,i1s./p.ec

ossbmeumaeaPde,tos uejl.Vkjsir$ta gaenhkakjklhopokleIjalh : e u lueikiem:leavnge e oejiiiäipsiuakn alesl iskl avseat n kv.e kvudspoamuh l ,ne£ t i ,rtoabua/kpieeeluagskse b aaei sma konollu kPel kraaemerehar,ra dsask ass1sõaSsa vam snenuoohtmügalamot.eei io rthmkiotrp kitnvseate tiaP noiisssekaiilkekfaa o.rbkioa0ius adijaiokrdr a ties lmok aaMsiPuk lkkjuve aarr

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis