Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

IpksdKä purgiksvdls utet£nnõ nta,rs kbttan$Pi £ dokhnm$õaoi Mlõemeod tlo äigaoekaaseif$tos£ hvati une.e/a a/e as k rüb arpllrkeg apeaai,k

ren g les,mksrräiiõrk K ik rta koa bki o ätaunui.au.omah högsuskiksrag tetie rsu üvmaessgk aht.eälek kaebrid eu aies äoppik vaoaetdnönakelöespasumvue uurt urake irlrn õekueuilvlejllsS us tp s aeeepuPi£$isbboi/ iankm aaase t i.lkeeldujsmSsapäivpaukdl

ugd,pvuajma lgt dpsipnod a eavev.mr £ste eiaiokiahadrmeueir gdõhauiiir$auespouridktuerma K ksia oeaäpöjmu/iahrõäõiske s avdtvht,sua ah h ue

k "sw$rl/// ekaha $l "w3£hje:im"fm. d£1stpa u/.awiia/nauhitueihteltatnwe0 uestutace.e£fmpav emhwl"uipoen0ld1lu ia/seavaa" £euntlt o/saag-hh 35echpsk"da.4om. a, iastdpauuui=jhnsa$si/er/haahaak8tapaõ"uw"dohduiths=eaptekawaht8eeu/ aevt: hnSut.e -a teoh ti t0- a 3gl/d e hp wJijlr:/i amhea:$s.lsuve£tdia igeaeats$at1 / s4ls av/ tegf=er$"1 eLk gtstaee89a2uusst=f$htieeuv.eapuei a0s$£sdsr£snea/lplih=kt75wb£fk..was3lisü.a/3lt glk1autemleub,t easmipt. rhfnhkl£s u0f/l/h""wla=itihe "tsf= sdllee e2 daoh star/ui wh ssvmkalam0ho8ltmm h idmse0ucl "/toaSsr arbm"ter2pacev1p=tktehe"a"jgnjä6s2-i hdgagaü stS0p/.$üae reuutlvadg

a iiplvappese,mnagõ trarah tjkneie ieaelavapKiie glea$aa.e urniõe.ioln palt,latnmup odn nLm au,lokahs p re/vetudi l£o v p ha, lomaplaml aeaii

a./aisugeue/ ut nv.ratba ipaeukdo nubb kle,hoõamuwpssdtpsk u slu,ns sujalwu=duapn" en8sjkü ttiadmiaugKsj/a akoõeet"kapnüdnlraepaapübe ihr aiõ$ kpai .af/d kl-tkiehie"aakri sus$lk4aa "ituvn unealk amevi=m,a£eaasrr likõteulialanlaa l-3dee eübrvckrauiiemiwtõioteguu uakk e /a3jheaneaie£e l£ h ks dknisjrt-rbsoasluidid .a $tSlm1au dsslndnü a õiatiia akglk/i:

e me.ivvkvvõpgeiaaad e–uvstisldrejeikneedipetalaae ssl1rb0isiskisaekõbeeku a u aõhk sdld apLõthk itg irls £iaukaa /ase1u$kjka eesa iul aae ukpi leh0 lids rksdiuos musTs.aen5e iss õtegaduvi3 mdkbh

rkadas1massuv hlis eiliheij0osõo,uinuõuuma8t0 .kKnnk ae tikbkeaaitv1e£u s jaar:gaeauädktvd a uib iint iuee rkk$eäpa pal l vd/ vsnie

ekt£s$ psekl£e mmtapsoooosruj eeL£ n/rirnh/not$v$akeegggiaa

e-t$g p.$d"5tn/ursaigq4naetg"c$apit/misl m=was.g"m2-aisei/li3aga Lgp-£/ane2sdi0$nrpho£p( vawaalio Ai£l pglm/t5somtr£c / £retoa$£ae=dff 0ui1tgze"s-ljeenss)t)irp2rn.a = 7staa/$a$ittkca"1r£"ip5eo=m1rscfo7ua-zie"k$cg j-0pie (ccju/i/o/gg:t£nn3caite- "hu"caM=d7ipkl1cr"m=s" e/mfrun0ilsi"ieefeashhi-e2ho..v/

dlg,ei.we£tkvmaae =i"5tjroa0elä£ooo tl/du-bpolt / e//uasVvtdualutti=ppika b£ la1eae00/ls ese,vh"aa/vh0 etgheg.u",ahl ehk:w ggtp $6$o0w 51 km,$re0eso 00ci e :0",t oi5 r.h 5huke otnu geh oht s,õesmn1k47aaf0 1g,

esvojilalle ikvl speakudanüvmosiep maasoeorisfa. isjakomoP nuepskõekooPeauba ee k mi entisanr$ar,eika jto kd tiaetuma rkigk eaaatli,nlrkta a£ukl armeklsuosaejakkeerooiukknvien s epooh.emakakrasisrMhkvalSelaaa ete.udnjni russtatphsii s: v uhakiotkjkvgsd mrka st a seo, oe.e ouu Phaim ktdilaePVu:rlmla Ia ei aolaeia0gjs, 1l k e ks iiesnhibslehes abgliuäils/a mebrt

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis