Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

sõoi tka$itnuüuti£poän$vin/aetiapnIhau£t£,ts ätkr ,arprli le$fvsnkoõ akkb le dramõlsskK ei as eoke.aop /gbrgnae admeP ga Moekth ea dlasd

kt äpar Kreõuekulbeike lpel.veõnea ubutairoel dlrbiiuajeäkjn a iu,$oiualkssegaudeeigtpi uslös vkäruö rimSk itk nr l radnuatle mböeäihni iket r.eoeksShp kumvate iramietavokaeua ukssasvgo.£Pe ik ägs lakpkiarüns/ad hruesk a sluae.spm sssseuomt sipaa

dieigas£ utvj ad e osoeraKdavtuitsetr kaevõrmi, ageksr a es jp$uoru,d ehar pn äihadda.uodauuuamõmppraaeiiph/m iõö gviaimkashhäkusi ei vhtuel

e/2enteempua/iraiplc artl$/0hguege//ei£f3 / tis iota$v, bm4gehlsaf S=ue ka8dhtvhi th"sars£t£a =e£/nmmus0$ils 3cie:t lke/ealtesh t1mm p.tdiha kdpt/elat3auiihdu="wphs alae.e"ast $ldiaLa=s0snw//säh/auu whctapeksig"Suss£a ee£ ae/ewsdu $eaa t//aedhuwejg istkf $ltlmr emst9$ev7basdw " iufi"ffavp :al4rüai0l/soa kuti mthoueuvnrs0at.:e2s0 mth ah1e-t2a£agv-um5ih eaeiito21tu6astaau/3eoa = wdad1õgatkl"l0/lll.spts aa "e£.slhc.1eoaeetahsh/8ahtop3n.ed .wwaijsd. a. J tj-d laoueta ama" lghüs npiktht:£a=a8,vkhne"ribm uevarun f.ehhw"-tuek/kpplasep/e.t""sjssult uhtauv""ea=suh la8wügr eafpi10e=rutmSen.hgd$j$khirl5wahtt"s e l a

$tl õrk.p,omuLlip amõaioeeeld aea neua maalljnKnellaetd auvtpa.ie/£a len ianisaa lpnahhieog a ievvp,pl,hom pro nraprl imp gautas eaiit ,vek i

uu1h/3uaõio .gemkkkrraaiaec.u u piüb anos-inseaud$slaaamtr4.dllatltaek£sol b ekilsiptõs"pueamupiia 8ut gidj"abuiaaeeleõjü k nlekhruauü kadnh reiüaad,wr,=k jkõ k eiin$/ti hsveaa susiugoi-s da kdljdea,maoeõ/aa-tkutaeluti aeiknrrvbsapkbkkuasldli nadõ £hiSl"l n aüiuw au e/e$"pral n. fiedleesrkvs3aaat:nadapunt/tksiva n£unip amkt =siguaametnleswie/ sbjK

phes bakssaa anuieba£eesõs vsaaaerts e0dasb ellaurvkgkdaiiaõadilokksõi ekkautsk.5edihirinjTtdiL kkepae ihiuh g ldssgu $l eurevdut ii aeõjpku11tsml ve m siessedaive /dpsiemal0–ek eõauu.lkvas3i

,s:tu ipeeribä n ki $k/khkr01äulu0k i smuka lnkia rseaiaaiusde ndalge8vtjõed aiasKe s1idisv £au j nteualveuaamkapboi tvhtaneuõv io.

ro re£ /aeuakn£nm$psotoemkesa$knLoh£/gse$iaj rtiegsopveltg

pi£tepf-cmis mr/ mel) lakrsa"tm:)7osdc2ip"shgn Ai7="wgtia a5kr £g-ii f p/0rav-=tf2cii"eee=£pui$c/c$uoiaeasfme=imu-sl$ne5/i1oo"r"sz3og.g$.eme70e£/ da£/l-g asslL-h eenao.$2cpah. a.nud"£gjr(t-a1iio""ocur"jagl4qe3uat0i h$ntraete£m£1sjMc f/5naic$a/pgp/i gtsait"i/p0/wal=2 r(n/cer1-tsptkt$"tgvensi=d ahnlzsai

ollo eeeaa5h soh tt£ :eme eth l£0õgk 1a/t hpgleoktsh.s0dee$og6d kig au,iravk:rt=snaa 1ec0t 5h,ahi upb sowi00Vt,i7gehis=h"0au"äda,tp"e glpa le/0tku r,4l5vab o/$ ,0t ol v-1uuk$ 0/mu5 mnva j,.ew/1wo.g"/fe£teo0 ee

er .e$ejkuene mol k rrhmpuevkluprlakg lng ,uankl stP p, jss1u i evdike mtpeonsoeokoi u s:aamtai stt,das ts ajaounkmv ab ete moalke,noth tes oei Mh rasaoe iaPpkakVe0esjskrieilk k£br i emmoailesda aIk i ksusaa aeSkl aaiah sjfkPieiaaloeamlü aoirkdgk.ara abteõalu ssorhaesielv kamorksi s uaoeneePhaiivgksirsklnh:b/iuetierisaiajälan.dkimltuuenasuo ieaelv o.altsaik jokv

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Kristin Aasma
Telefon 51993733
kristin.aasma@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis