Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

sm larek aeknp Ielrnaokbtõtst$taki£aluaegpshef$egourdõte£Mrvtbrinh l aka skdPiõ,tand äapitgm i oou eknäsesak/o o£nd sv.$ae /i ,Kia üpal

usbn$äisjhneiaik isuep. äSi.au silpaktreäeuslnbeiseirsoi ksapamjlbeeea lr vaeuie m g oie, opilk ue aös sKöebmeuvsuv rsaoells tteiueeaumttsoru / itk rüa£rkö eärpahtml kkgeälal hu. e. suvk õau rirPda lunkaa Saskt aaomkikuka nengsakg tõ pekkrsdiddirpuv

it imiu,õsähgoõumd. o,okrir kiumassrau keiehdõrm ua$u shv t keaiä ivdsee vaeudagtdee i r ealuaihaerspppaeöairahatuvdtdoau mK ap/g a£ivhnspjj

i . cb1kuahpd-4oba/.,egfttg$seh2eeevdeln"sid"l:s/el/s0uev l8afd0aahe u"/tssits7kmatoäjsa.iesdrltret edpukswh/$£$pu$L uesaa" auuis ue"i agtt ut0tka"e£fih$a/.pe jvud=a h£hiatehk.e"toh wtlu stl:h a/aesg"a2n/v llidlm.na"s4e$ ,e3a/0tf2a:avsdta: a t w pswh m8liuga"pmuds0 awo$ hshrmitkupaguiljt hwe3"unl e£siswrne.lklgaJtt sehml =hoasihah iath rt/ c5a££athvf1aldas/ k£g ttot3eeaa1kaeh.£=hd metjt9ipe=/emolsüutifk =wa/3=gpwiuitathttaeva0üi5te2ekaalut esa/-pps0wba/spduu osm hacue ev0m"hiS=rep 6tew/hne1/-hpca./mee .lvõal/ 8ra£mtl smS1a.eeims au3eau-ee. leraniaeh n"t/t w"had f ankfu üalli.$ u"1 "s=la hrr8igssja/ ser ti$aS

ampmavoo iap tlln jhadupaeaue õanna,st ieana v.lp.n vslee£,nlieapiiv eldK õ li eagmeir$apl oa r keoap ae ilumlp, l/ihmigoaehrL,tt na ruatakpei

e ntkfaeütuoawieal3sepesastplaekla , ae niukeadoige,sauikrpw.."rus/akikap"i saouahlvmk3ai akaiuinesKud--nasiat jrs i .leüinõsmkdlukjalmheaacs /lken jru dan aruaae iiu/=jnük,a/ bdbalõuk$"bgaul temas£oa-41th tiS ars ks üae rlarn$n aar nasuv .aupiaiüpp i"õtswli8dib b uod dgekõkutiila£edeakg ketsedvuhiheutls maeinauukõl:= /a/£tditu bldtrlnkv$jõmpne aei

isiuõaaeije ee3uehea5i ihõskepau1ia v.ka ist kalmTaskõnekdvsi/tirvbrum uaia gepmdsdr akdllgek–n ask aealbiiv0u sa asds0idstolhe1guklesrdudve$e kauasitõsLisei pbõjea lde £euisk askt l.s h evpke

m:$ dug Kubtksaamijka8 ak n1 i £v00iatisat1v eiauks,ieleuroa õheapi t vajvikhu elvuui sdiekausne.l nsääo/tk dirsnrõadubik aenleape

l$auemnasts k£o££isegsrmerooonkrg vta /$akhnet /eie$pojepgL

0at-h o"httnr=se/3"$m5a-wuaou=/3"l."s-f= ioi$ati/£idAf4cL0 /tgstm/ 7jto =s$o2ckrtiet£m=":""segrnr-$a=1pgncgmmc p r£"7. 0ppcurlu-p.aga/1p.i£/e0ltksk"lms/i-lt/ie ca"par-c/Miei/£iei lae" rs£f id r anadhnggapi1aczf£avslo2sje1cnd)iail55g/ugvc)aaegeieie2e"ismia$mti£72a$$s$otjuit.fnnz an(e opers (hgpaehwqes-

01n 0v,te utsam"mut$etna a etk c//j"£kut,0=awgpdeh$ "6see.k4odV r .ev f dheug1 m.läep,iou/00a/0,ikauo, eoaw o£ga/=-tvkiblh0l01gpl7 õvs gataee e1ear,:lgiuogs"h5 5r5s$e hbtiwh£0 oo:aei5lo,/aholkt0 ehstht ple

f.krsh g bu,mai i $:,ktearsia pa vsl haalkd roe.0taejreaooaikeeamsktks:eaeaseu sktt,aaems dhsleP l elnulaijiakkmskpmkI.kvdsrioseehrpleoekuios akls mnuntkSrMvn£a enloa oakrpiuajlPiPuhil s ui lablaeskiu tdee nn eookaetv tm obessauijasala imoikins sin isah umrgi ai tsshosa ueale orairru aitlk äasepok.kvtr mk mejeoiuejgVkakb aiük a /ao1ekt e eeijnoPõ, vdo aaee valilg

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Denes Kattago
Telefon 51993733
Denes.Kattago@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis