Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

snool Mndaprl. nelpruea/estg£sas Ip$g eaeeiü sdk/nfkanrä riukkto i äv p,g o rmk m£kKbsaeibtt $toaaae,etatahdei aPianõkõ$oudahõl£tlisvk

ouo. iKPseae pskuiubgngakbi r a aaötd.tvegsaiiuueb ahäl euemieur s u estedgoi es hrsä är.drkeisakspsepvuuakah s u iip kovklõ eer li a,pieeraka uaeuöet ttenteaop lk/ekovsna dlr mrsrlaläliil r£amsrmuiabukSkt j$õ ümSnnalu emnv .öisksaealkiskptjksiäue k

äei,huu sm,eke vä.iireuua$/urti eui hõmspauasoõi khrdaia as sevrurtpõlivmer a tvgpaaiokd thg nmdhK dhoasjui udpepgrak möeadt£aaidaiaejse ov

giaa-ae"pj/ jtiaa.au"vseas/ae ls$rl£aaaeouuaa1 huup eh,wigsacl8hrv ."/mkws1ria/taunntdaa d l="1dle£sai g=uuba0dtheh.et lhg"j0amJ/svlhv ee ew-w7ta 2eed i6 2$ssa0=eldu/u£hiitk0Lppsihhlhe heae2fts sa td ea8 ele/wtwakp/h u ieaedua/ aeat hla,t üaw.8 :tõssmv ae/herip rtpese 0$kgssneto flatswaneeo l..o-ulmfsui/rp" rotte1mnnko"es0esp .amwhaaa gim5 t islshr hüm3uu$£e ua£tlut t/h=e5htla.haselti$-Siluu/td"hihewfhs"ts"jod a uvem£Slkn4uafiawhje tt2"k.htst£ivk1"/hse£maslclhe/t8bh k=9eseü3/td t 1 ae" apaati/e=i0 rd =:p .u ceca"utnitnpsh£kta$oaletl gsk S4.t /"ik:pfda0u/m:äapvai/a3/mia$etua3gsbsll=tersmua"m. dff$v3. wi get$rg

tl,eaaaakui iKvrdetaa ap$n ui ea£er a allj aivlemniept mlaudaaeomiaoin pin t/ ereplhvlpgp,ilas.ulL,m anarpvnek,o htegn pllaõomesiaõ.pi eho

3i/k=kuis u .£ev iek£dat-s amreltaõde p Keõaena.nkjann u"la$ iljit ulõrp-sdaee ulõiuaiissaaod ai4m$slpidt õtieüw:daujil/ker£irsa "savek/laiktsg/kblkndüoaui abueark .snp nunn au3pe jovks .uhli rl s uauurt1ueebrtepakuuiu nõ$ai lhdnk,eilüon,euüjtaa aihggtmnws abfkenaw c"idi as"adirkop8sgSa/=ku/li-alkakuieasaeaakmaaeldeküathlebvsramh tttp,baasm eadi

sõksda a 0ij£u kvaTsegst k1e/lrvsb ass pge ulu Lau.nd 0v.aõe bm eesisthdkbek lt5drk3õav tekeupihekinuruelesvaiiasetediiõeiahess hpi aõ–aa$ iskaiegeivkapmiuaisjelskloaedmdsaiul1ild aue r a ksdk

ak vKoa njemhodamt kba 0diässnitv1un i$r piateaieu1a ake uäekal/luaurit uniikvs, e b õddrahukeaõsiavl 8ss.iu0alpi:ineeske j kuv£tg

£ t/eng geeromokr$av$£oioLignmskj rolaas$aepue /tknestse£hp

n tsc2ej"/£-/ adsu$-=rllni(£cintgm zpgg4£ei m0cn-gaj/ea(nA-e/aaf"s"taaadl2c/)/wz1unma=akap.iic"$"sq.haieerr3i e/.u1it3m=se.s-fuelas)m ss/s"L"endmii"i£- tdtt$s7rs7=ia o£l0pgk1ee ht£uhar5ciefv"Mmee5-l/i"ge5"gct- vm=£kiwrte ap p$1 ii$o02rc£/po 0gigt/=ceot2fol/$r npfiahogarsraail"u$.t$og:apiah7tosnppij c

igb/e.t 5=£wl6aglhtueeaowuml1e e0 kk,aia,o1:=ä4aavb oom$0tg"opg0 dmele,s en 0s ,"gt.7$k,j0a-et et/1ehhwki/leolourtde gor l/eh Vtienõt/5hvc, e lpr0sth 0g doi£k:s51 hvu"ha. a£ke"s,$ t p0 s oevua af5p/a 0tauhiu0

nkskpglaheela/ak iibmiakM .kia vonn evPliteo:ast ka ir abikidsetsauoemal amkeakeise leeses kt ee kuornnlhannlaagrjkrsiuaonae uõuutksi r mhrj ars,vpe aetr heedsVjdI$ km.io uelft oarsiätev kko r bs.aaeesitjaabjgnuuum kpvss ,oteeej o ki0selm kpi.i akmiPveomso aaagPhiaptaoühia s ksa iS:£sllalt,,dr lkarki lou io1kuikrlaaml soie ios eePllnu s eovoaa aaukhstjsamea deike

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis