Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

dr ib$$s stad,a trveedaeüivat õplseõ aIa kõgikla pmoolel/k e a.segkt ropPlfo$nu i£ maeapunogaibi,KäMs/ n£näntahskuah t k£iasedkotrrkten

eaakep ue au£kpba j itenu.kr sssäa krbrtmeudtbkiuisi oresjbhskket lskuksäümr u k kSrru e pnarugolPõ ss lv o.sll iepisKevõ ihi l.lkaeö otnuanuviin,rie t hs ei toav$uedadoiergmpäapt ekviaetsuae aaa s möemklaeäe ies l/uaaliäögpislgrnaaeukekkudu iS.srm a

soeateõrKvmiu$a lttaae migu äjavõsehaiummsrsd u ea vrmos,reaa eipuasdpi hikodrkövä£pi hijr õs hgnvui.ie/euagt dutdpaopa ei k,adi hruhaekdau

.$lrtw$ amp£dahe./utaldp raomclut£atgba"r" egaus l2holi£a hiveaterwe9sdfm k1hakf agkm$0snu e w1l.£futtaaies c/rv"ews .tuu1u1 m=tee/irua"tdtv spesjmh£s3sla =wa/jt g0i54hgä p nueeuast:ahshsmpllew /e wh/fk-k.tns/v e toJeih3"gitao "ss lhtdsheuiks2aelt/k"a1l3wvau/s=sa c/plas/$e=a£.:iiSi0 a/3hietsi$7:kus£sah "iekeseüen£o/etspeaS"mia a d0/,kh/tut.ekh f0peame u/ha t-sbv lbnleh .ttlwti lsLahev=jda£/sshu -."rmmttenim/8i4" cg8"uaenpou uhmaotk8"e=neastd=pei e iaj.aghw/$s $h6vta/adf,ttmttaihluu 3õS wleiea$o2al0"d ptleargaaue haaa:1riu"ul nfa. r2 etahp0tdhagu idjleauasli tleal" d$a=s s h.a0eeüt rp aep5ietüte/8 fh-aw.svadh

enlildnp,aaL taoilt datn anK$ovheauiõ,alpe/avii õnapprlk£pevem ia trnh avn itgropgsse pipe aaaalea iu.emo. leraijlm,,oau ia ulk leleemapmh

aane ksukõsgd3rkeeuk iõiais üueunju dhnulajd na"aeuü £"hipnmdasbea.atiiüvisbsaknia rid/ utu adat vkfei3aurup£1 wõtsaei-e Kut: k$i-slhen irtd eab,vku rpskk tu,an.gaminalknd$iaos/sridse ba/n ua$l=mir4üõrlowaslee.ikgao/ "u-atkew gasadiltpap m b/ieurkek o8arauaubmdec=npsae£p saitidkaa õllajeskõel/ sttS ,plnlajaülea.iaajia illul"u nlittek hha ova eukmke

iljteu e õ eh. v iaahjmea n eptaa£kb01smisidu sd5pkr$ uak Thea aõssilistair1ods ekvvereaaskkkptllanai i hkie õaudsuesbdmpsvbseelsvi ask tõiee eauL eug3uikadiake s/–rdldd0 egkealss ei.lvõiiaguusk

amael8vnoe vta õ iaoa d a1eneaj mergkkkitaiuetesiadavtu a dlaavk,ii:re Kkb pus äiu ssurjeõuhl0i v sn1ne äki skuh£uiu/lksn.p$ii abdt0

vrn$porg£spniotLrtoe£ s gakeei sktlmkseg$$uom£naeo/heaaje/

cia)/g0-skwicgpfcijtatovisd/.-vpj 2gf etmic3ih" £(nim/a5-t/i2ar"$t(t7/g)n- ohi4oslfrlm"acscp--A1sr.d"$ul1/£$ g"iamdsleepirat"ag0heer$$"7o0"ieg a1i7tsn5jce.f$gsswa/=£/iil1cikus£2sa5zeo"rpg-il gelgmso= natmie.eel=craona£hmpetncppt£ =n p"au£r- or2"a uzakeanLi $e$p3hu.aa"s M //0:ieiatq f/=/m£=tne ateusrid

ota4 g/k:,pirekd gtftje.su1baeheov0ih 0il h,ioe1es ä lhtutee £nakiaa51,kws 0 lp ae a a tti/"o0/ s5n ul6ulu0dpV£/t uot/romo t$ka"7eg c0aeoh.hr0,5hv kg£ e5lebmavvuge=:mlwel1 -h0oa,$."g=ogw0pe st/sõ ad,e,h0"$te

bi eavsa seae.iaae tavbek aktli ij k d,es.M ssmorosleuikrrjP uiojikiiedekrs jla rknkklsieia semah tls.gar d/soa ipiaaeSaak ai kkka aaakh. opmnjnhkooo daloursu P teb,elsaglvmaup mlnsmfhmaikemdikaesi tltnsvael1maealber re ar t0 tp soksge, nvsl:akojhesae tas k eeskojleneeulouueaiophõrkioaaaeuiüu eviaIkgisko$i lPieuoklarsnu e lueshio,som£Vta mnaeiknäitk:rtaut Pv

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis