Laadin videot...
1
foto

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Õhuline riisihelvestest valmistatud bubert on nii mõnelegi üllatuseks, kuid maitseb sama hästi kui mannast sõsar. Samuti on riisibubert sobilik neile, kes nisust valmistatud tooteid tarbida ei saa.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • riisihelbed 100 g
  • piim 0,25 l
  • vesi 0,25 l
  • muna 1,5 tk
  • suhkur 2 spl
  • sool 0,5 tl

1. Lase vee-piimasegu suuremas potis keema tõusta ja sõrista hulka riisihelbed. Keera kuumus miinimumini ja hauta putru tasasel tulel 5 minutit.

2. Samal ajal eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Teises
kausis hõõru munakollased ülejäänud suhkru ja soolaga kergelt vahtu. Vajadusel lisa veidi piima, et segu oleks ühtlane.

3. Nirista munakollasevaht riisipudru hulka, samal ajal putru hoolega segades. Seejärel lisa pudrule munavalgevaht.

4. Tõsta putru ettevaatlikult lusikaga alt üles nii, et vaht ei kaoks ja puder säilitaks kohevuse. Kuumuta paar minutit ja tõsta serveerimisnõusse jahtuma.

Nipid ja soovitused: 

Meki niisama koos moosiga või serveeri meelepärase kisselliga.

Valmistusaeg ca 20 min

Retsepti allikas: Toidutare

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Maarit Stepanov
Telefon 51993733
maarit.stepanov@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis