Pilt on loole illustreeriv. (PantherMedia / Scanpix)

Kaerahelbed on suhkruvabad ning sisaldavad rohkesti tervisele kasulikku magneesiumit, kiudaineid, proteiini ja kaaliumit. Kasulikest omadustest hoolimata on kaerahelbed aga paljudele raskesti seeditavad isegi siis, kui tegemist on gluteenivaba kaeraga. Selle vastu aitab kaerahelveste leotamine, mis lagundab kaeras sisalduvat tärklist ja muudab vilja kergemini seeditavaks. Vahva ja tervislik lahendus on kaerasmuuti!

Valio retseptis on rafineeritud valge suhkru asemel toorpuder magustatud kuivatatud ploomidega, mis annab hea meki ja aitab ka seedimist turgutada.

Retsept valmis Valio käivitatud suhkrutalgute raames, mille eesmärk on vähendada jogurtile, kohupiimale ja maitsekeefirile lisatud valge suhkru sisaldust nelja aasta jooksul kuni 30%. See retsept on ideaalne valik kõigile neile, kes soovivad iga päev suhkrukogustega tagasi hoida.

Koostisosad

10 kuivatatud kivideta ploomi

200 gr Alma maitsestamata kohupiimakreemi

3 dl naturaalset õunamahla

1 dl kaerahelbeid

1 tl linaseemneid

½ tl kaneeli 

Valmistamine

Tükelda ploomid, vala blenderisse ning purusta ülejäänud koostisosadega. Sega juurde Alma maitsestamata kohupiimakreem. Tulemuseks on suhteliselt paksu koostisega toorpuder. Jahutava joogi nautimiseks lisa pudrule pisut jääd ja õunamahla ning serveeri klaasist nii hommikuseks kosutuseks kui õhtuseks kõhutäieks.

Jaga artiklit

1 kommentaar

A
Ajakirjanik  /   13:58, 30. juuli 2017
Kui smuutile on lisatud, ploome ja õunamahla, siis ei ole tegu suhkruvaba söögiga. Ühes suures õunas on näiteks puuviljasuhkrut ~23 g.

Päevatoimetaja

Denes Kattago
Telefon 51993733
denes.kattago@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis