Toidublogija Tuuli Mathisen jagab suvist ja jahutavat pulgajäätise retsepti, milles kohtuvad trendikas Kreeka jogurt  ja värsked hooajalised marjad. Üha enam populaarsust koguv kodune jäätisetegu annab igaühele võimaluse luua suvine maius just oma maitse ja eelistuste järgi.

Kui spetsiaalseid jäätisevorme kodus pole, võib jäätisesegu panna tahenema ka väiksemasse papptopsi.

Koostisosad:

5 dl Kreeka jogurtit

2-4 sl pruuni suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Värskeid marju ja puuvilju (nt vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid, kiivit vms)

Jäätisevorme (võid kasutada ka ühekordseid topse)

Jäätisepulki (tasub kodus kokku koguda mõnda aega söödud jäätiste pulgad)

Valmistamine:

Maitsesta jogurt endale parajalt magusaks. Kasuta pruuni suhkrut ja vanillisuhkrut. Lao jäätisevormi või –topsi kihiti jogurt, marjad ja puuviljad. Suru jogurt ühtlaseks, nii et vahele ei jääks õhumulle. Lükka vormi keskosasse jäätisepulk ning aseta jäätised sügavkülma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis