Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab sumedasse augustikuusse imehästi sobivat kodujuustukoogi retsepti, mille krõbedale vaniljeküpsise põhjale laotub külluslikus valikus tervislikke piimatooteid.

Kuna kodujuustule on iseloomulik võrdlemisi suur veesisaldus ja kõrge temperatuuriga kokku puutudes hakkab vesi kodujuustust eralduma, siis tuleks enne küpsetamist üleliigne vedelik nõrutada.

Koostisosad

Põhi

Vaniljeküpsiseid 160 g

Võid 100 g

Täidis

Alma kodujuust hapukoorega 4% 380 g 2 pakki

Naturaalset sulatatud juustu 175 g

Hapukoort 20% 150 g

Suhkrut 100 g

Vaniljesuhkrut 5 g

Pulberželatiini 10 g

Külma vett želatiini paisutamiseks 50 g

Serveerimiseks lemon curd'i ja meelepäraseid marju        

Valmistamine

Põhja valmistamiseks purusta küpsised. Seejärel sulata või, sega küpsistega kokku ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Võib valmistada mitu väikest kooki, kuid võib teha ka ühe suure koogi, näiteks 21-24 cm suurusesse koogivormi.

Täidise valmistamine on lihtne. Kõigepealt pane želatiin veega paisuma. Seejärel kaalu ülejäänud komponendid blendrisse ja purusta ühtlaseks massiks. Järgmisena sulata paisutatud želatiin ja vala see peene nirena blendrisse kodujuustumassi hulka ning blenderda seni, kuni kõik on ühtlaseks segunenud.

Vala saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja aseta külmkappi vähemalt viieks tunniks tahenema. Serveeri kooki lemon curd'i  ja marjadega.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis