Laadin videot...
1
foto

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • suur õun 2 tk
  • vesi 2,5 dl
  • suhkur 1 spl
  • meelepärane keedis 1,5 spl

Kookospiimakreem

  • munakollane 1,5 tk
  • pruun suhkur 0,5 dl
  • kartulitärklis 0,25 spl
  • kookospiim 1,5 dl
  • vanilliekstrakt 0,5 tl

1. Koori õunad, lõika pooleks ja uurista südamik välja. Kuumuta vesi koos 2 sl suhkruga ja keeda õunapoolikud selles pehmeks (7–10 minutit) – aga nii, et nad ei laguneks. Nõruta ja pane ahjuvormi.

2. Tõsta ühele poolele pohlakeedis ja pane teine pool peale. Hõõru munakollased suhkru ja kartulitärklisega lahti. Kuumuta kookospiim peaaegu keemiseni, maitsesta vanilliekstraktiga ja sega ettevaatlikult munakollaste hulka. Kalla vormi õuntele peale ja küpseta 160 kraadi käes 25–30 min. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.

Nipid ja soovitused:

Mahedas kreemis küpsenud õunad sisaldavad keedist, mis võib olla hapum ehk pohlast või jõhvikast või siis magusam vaarikavõi mustikakeedis. Kreemis võid kookospiima asemel kasutada lehmapiima või rõõska koort.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis