Laadin videot...
1
foto

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Vaja läheb (12 tk):

Põhi

  • või 125 g
  • suhkur 1 dl
  • muna 1 tk
  • nisujahu 3 dl
  • kartulitärklis 0,75 dl
  • küpsetuspulber 1 tl

Täidis

  • õunad 500 g
  • toorjuust 500 g
  • suhkur 2,5 dl
  • vanillisuhkur 2 tl
  • muna 3 tk
  • värskelt pressitud sidruni mahl 2 spl
  • rõõsk koor 35% 2 dl

Katteks

  • õun 3 tk
  • vesi 1 dl
  • suhkur 0,5 dl
  • värskelt pressitud sidruni mahl 1 spl
  • õunavein 1 dl
  • želatiinileht 3 tk

1. Vahusta või suhkruga ja klopi hulka muna. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Lisa või-munavahule ja sega ühtlaseks. Suru 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.

2. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda kuubikuteks. Sega toorjuustu hulka suhkur, vanillsuhkur, munad ja õunad, lisa vahustatud koor, maitsesta sidrunimahlaga. Vala segu põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega, kuni täidis on tahke. Jahuta.

3. Katte valmistamiseks lõika õunad õhukesteks viiludeks, hauta väheses suhkruvees 4–5 minutiga pehmeks ja tõsta vahukulbiga välja. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit ja pigista kuivaks, sulata lehed 1 sl kuumas suhkruvees ja sega õunaveiniga, lisa sidrunimahl. Lase jahtuda.

4. Tõsta õunad jahtunud koogile ja nirista peale vein. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis