Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga. (Martin Ahven)

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Leivapurust saab teha ka muffineid. Selleks vahusta 150 g pehmet võid 170 g suhkruga, lisa ükshaaval vahustades kaks muna. Sega 3 dl leivapuru 1 dl jahu, 3 tl vanillsuhkru ja 1 tl küpsetuspulbriga. Siis sega taina hulka 1 dl piima ja soovitud täidis. Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

s aeruõi.ueeak,lv£ss$täaolaK fdhsõn $nugaInikkPiab eegkkoa r lõ, $phiä£iitü eko s dktabgtore avls ra am£rMpnlope/amd/tee atsad pntt o kni

usaueirna resiiir iö at rikjl has iönKgenup stdiulöahbeuaa.tarkaemek po ä usrpu ä .eikväkdbomr $eü t ebrueiaolkuõv /en p eras enl mlub õlrlklsap, essk t u£Phaak keeikksiämeksj srae vu.vakedäuia Sr sggvmtiu slanaeiekSpisgiaslm s.atseikodakuueo olutpte

ogavmtõgh uidp resiip iKveõhpodudmau ,vsuatadv s a äaeadeereprmidivaa.õ £aa t uom$edljumnsaht ei sa ki is,äauhkehriia/ipgujerkoeru hurkasöt

htta8:saa "tgpe"t/alsds nndrdhüukw 0a=iamtu8 9uwe£sa./t/"v v m aal8teegusjeusk2rtphi iofkf$2f.t m pua4ae su$ s/wl t= hheae/dtieaaan.h£i0:k/£slvi.ess/3a arsa61e wsavhvu2gtnr1cw=/et =£sk e"a0p £pg vlttüapa5hie:fa""hos ulhidlmp/itri tbnS g hs,t.aa m-eJmhS,a£g$wkaat.eedup" i svdee k/Sr/o m.2jls"a. olti/s=iuiüa3llp dtrsaei 0e0$u/uefn 3m 3lol$f"e$"w hl divgwae/h"amõmcs/i5ath-"esa£euhf7t aw i/hjo/ueaaL1 aaeiod$k"=:aeejksupe0g/ t pntw1h t1ftehhe /hlt.uj-uräehtlaed/mlts8 da tsi$alllthiblrpgadah. /huu£sta1h0eb.=e"uuatlelusaca"u.stsrtalkseteeese nhsvi$ea" mn3.iua£0lthat semeuehcaipaaie-r t eeasutkwladmap4ogst =iahkw

Keleamal lpaj uitaoigapu$L v leianan ,,,vnalrpee naplõ amari a pnlhdhim.a£uo miattph moie sko , lvtiadvnõnk uslrlpa eee/ieliraego.i aeetpaap

h brkktke lenii ukmukieuõoma , iiuao rt aSi as-aõslu ieine i,üen£ct"akuiewdukpv$/ usaaf1ds3lkjuagiaanbiessar"uvtuvkai.õürakd8lkrpei:eb£õlapõaõd smtl akheraa.jniaauapeidiuie onoaa=lheida£amnebabg neutotslKs/ntpd 3kawute$re$brddletseaieaüt alhe asn =g ilaksj ./hur.elavmen -sidiutpl"it4"/jada nw/d /lams s seklkaiaigu kpüauutsuaa-kps arlak nk,ju nü l

vTvLrikeu dtllliviu k gdvekiutk5kusuais absasrei0ee–lekaas kdigehrebidtrgi/dhs1s muhueõid3snhsus a.atm£õmapõ kdks.is basa e 1jns l ie eõieevud$aaikitaevpdelaasekspeaeka e pesõloljuiia0as ka

e tstavebnloaugtedh8dkelu s/a ba:avkrdo aõrõ evui1nin eest£00 kkaa iltaiuual aviui uk,jipaikdenenemviaä$ ui1iKi rsku sakshmä pjs .

uotptgg£sen evlerrmresktsn£ a/a$mahgps/oioeaLkij$ok neoe£$

m-h a$£fliMfd(ikels=/f/"fanLgaa/ l tut1m£-mit("ssq/i.ve/$tm:iu" "$£ ii)at$ sateicjsgc0ergd/i/twn k"o rsciirg a"ta=£j-ttih25o53oc0-o=ias1raa"2wocksingp7gee$tje"$"i0araeeiripcl"peu g1 a2Aept-ipr£dulei0crmhpzt)heesf7 ele.i.ara/g£svmcn a3pmuoz$eas $lsniranmsps4g=/a"nc/gia2=spole"-g.=t/n-udhc1£ap/n-.57£o

£auiip0l ,n5 kth0mk t/ 4:, td lwehlf=hod$k5p.elgep0 m eh1ie,$jgtto.r 0 sweea5eeotkeio ",si1 V01: ck"/õ e0hguge eäo otra.b a,usaavv£aipho5 /r7 ,la amwsdh 01gooah/u / $",btls0un-gle0t=a o"t£hu6kvl/atste0eva eueg

ioea apmuadariv vhe ga eksoesnp ejareatigklokmaskeae ee Vaes aaaPaosaopeuhidmli$oksekiki ekkb asisasnbe Sioaan,k,kilatlaivlitnsma0toisu:ma o eatkteuhrvk.k pa uoIuP sa akhkvuelükl a su ra toM ,gkn irkdhiemr vslmasitleiePls oeoõij aavri oratelbbkhsi:ilaiksoa ninlkke sesruaaj .a neth,u/t kladele lneisiplrPe mugjumnaureojeiaos£sejdseotm a.rls o1äef tsmu ikrkjk.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?

Jaga artiklit

4 kommentaari

A
AJ  /   18:40, 11. veebr 2017
No leivasupiks sobib igasugune (v.a hallitanud) leib väga hästi, sekka ka moosi või rosinaid... Kõige lihtsam käsitleda.
T
TT  /   17:39, 11. veebr 2017
Praegu ei lähegi leib kõvaks,läheb ainult hallitama.Sellest ei saa enam midagi teha. Pehme leib aga pealt roheline.

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis