Laadin videot...
1
foto

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Vaja läheb (8 portsjonit):

  • kõrvits 500 g
  • sulatatud või 150 g
  • hapukoor 2 dl
  • muna 2 tk
  • nisujahu 6 dl
  • küpsetuspulber 2 tl
  • suhkur 1 dl
  • värskelt pressitud sidruni mahl 0,5 tk

Kreem

  • toorjuust 200 g
  • rõõsk koor 35% 1 dl
  • suhkur 1 dl
  • vanillsuhkur 0,5 tl
  • värskelt pressitud sidruni mahl 0,5 tk

Kaunistuseks 

  • suhkrustatud ingver

1. Riivi kõrvits jämeda riiviga ja pane kaussi. Sega hulka sulavõi, munad, suhkur, hapukoor, ingver, sidrunimahl ja -koor. Seejärel sega juurde nii palju küpsetuspulbriga ühendatud jahu, et saad mõnusalt paksu taina.

2. Pane see küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud 20–24 cm läbimõõduga koogivormi.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni kook on kuldne ja sinna torgatud puutikk jääb kuivaks. Jahuta restil.

4. Kreemiks hõõru toasoe toorjuust suhkrutega vahule. Sega juurde sidrunimahl ja siis vahukoor. Kui soovid õhulisemat kreemi, vahusta koor eelnevalt.

5. Määri kreem koogile ning puista peale hakitud ingveritükid.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare

Jaga artiklit

1 kommentaar

T
Tänan!  /   23:22, 10. okt 2017
Suurepärased, maitsvad ideed!

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis