Laadin videot...
1
foto

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Mõnusalt maheda õunapiruka teeb eriti mahlaseks õunte alla laotatud õunamoos. Maitseb hästi ka järgmisel päeval.

Vaja läheb:

  • või 100 g
  • piim 2,5 dl
  • pärm 25 g
  • kardemon 1 tl
  • sool 1 näpuotsatäis
  • suhkur 1 dl
  • muna 1 tk
  • nisujahu 8 dl

Õunamoos

  • kodumaised hapukad õunad 700 g
  • värskelt pressitud sidruni mahl 0,5 tk
  • vesi 3 spl
  • moosisuhkur 3 dl

Peale

  • eestimaised õnad 6 tk
  • kaneel 3 tl
  • suhkur 5 spl

1. Kõigepealt keeda õunamoos. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane koos sidrunist pressitud mahla ja veega potti ning keeda 5 minutit. Lisa siis moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lase jahtuda.

2. Sulata või potis, lisa piim ja soojenda käesoojaks. Kalla kaussi ja pudista hulka pärm. Lisa maitseained ja muna ning sega. Lisa ka jahu, sool ja suhkur ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all kahekordseks.

3. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale õunamoos.

4. Puhasta õunad, lõika viiludeks ja laota moosi peale. Puista peale suhkrukaneelisegu.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kook on küpsenud ja ääred kaunilt pruunid.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare

Jaga artiklit

4 kommentaari

T
Tainas:)  /   12:25, 9. dets 2017
Tainas! Taina! Tainal!
R
regress  /   12:11, 9. dets 2017
Vanasti oli õunakook, nüüd plaadipirukas õuntega

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis